O delegație a Ministerului Federal al Agriculturii și Alimentației din Germania s-a aflat în vizită la BNS

La data de 14 iunie curent, conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) a avut o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Federal al Agriculturii și Alimentației din Germania, aflați într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 12-16 iunie curent.

În cadrul acestei întrevederi experții germani s-au familiarizat cu aspectele în organizarea statisticii din domeniul agriculturii în Republica Moldova precum baza normativă, sistemul de colectare a informațiilor de la producătorii agricoli mari, medii și mici și calculele economice pe agricultură care sunt efectuate de către BNS. De asemenea, reprezentanții din Germania au fost interesați de experiența țării noastre în organizarea și realizarea recensământului general agricol din anul 2011.

Totodată, părțile au discutat asupra perspectivelor de colaborare bilaterală, fiind menționată în special efectuarea evaluării privind nivelul de corespundere a statisticilor din domeniul agriculturii cu standardele europene. O altă prioritate este dezvoltarea în continuare a sistemului de cercetări statistice în agricultură, în particular pentru elaborarea statisticilor curente (inclusiv pe bază de sondaj pentru producătorii agricoli mici), crearea rețelei de colectare a datelor contabile privind activitatea agricolă (eng. farm accountancy data network), care au drept scop îmbunătățirea statisticilor din domeniul agriculturii în corespundere cu cerințele utilizatorilor naționali și internaționali, precum și pregătirea către următorul recensământ agricol, care ar oferi un tablou mai amplu privind situația în sectorul agrar.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER