Patru angajați ai Biroului Național de Statistică au depus jurământul în calitate de funcționari publici

Vineri, 30 august 2024, a avut loc depunerea solemnă a jurământului de credință a patru funcționari publici ai Biroului Național de Statistică. Procedura a avut loc în prezența directorului general al BNS, Oleg Cara, și a directorilor generali adjuncți, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Prin jurământul de credință depus, funcționarii publici s-au angajat să respecte Constituția Republicii Moldova, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să apere suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării, să execute în mod obiectiv și imparțial legile țării, să îndeplinească conștiincios obligațiile ce le revin în exercitarea funcției publice și să respecte normele de conduită profesională.

Au depus jurământul de credință Victor Cociug – consultant principal al Secției comunicare și relații cu utilizatorii din cadrul Direcției diseminare și comunicare, Viorica Olari – specialistă principală a Secției statistică Fălești din cadrul Centrului regional pentru statistică Nord, Cristina Belinschi – specialistă principală a Direcției statistică Edineț din cadrul Centrului regional pentru statistică Nord și Marina Chistruga – specialistă principală a Direcției cercetări gospodării din cadrul Centrului regional pentru statistică Nord.

Conform prevederilor Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, jurământul se depune o singură dată. Astfel, funcționarii publici sunt confirmați în funcția publică după ce au obținut la evaluarea activității profesionale – în perioada de probă – cel puțin calificativul „bine”.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER