Pregătirile pentru screeningul bilateral ale Grupului de lucru 18 „Statistici” continuă

În perioada 16-19 septembrie curent, Biroul Național de Statistică găzduiește cea de-a doua sesiune de pregătire pentru screening-ul bilateral. Evenimentul, care se desfășoară cu prezență fizică și online, reunește membrii Grupului de lucru 18 „Statistici”, precum și reprezentanți ai Biroului pentru Integrare Europeană (BIE) și ai Centrului de armonizare a legislației și ai altor instituții de resort.

Pe parcursul săptămânii curente, în cadrul ședințelor preparatorii sunt examinate și discutate proiectele a peste 40 prezentări de țară pentru reuniunea de screening bilateral pe domeniile statisticii oficiale. Participanții la reuniune oferă recomandări pentru îmbunătățirea conținutului prezentărilor în cauză, care descriu situația privind cadrul legal și instituțional, gradul de armonizare la aqcuis-ul UE în domeniul statisticii, provocările și planurile privind armonizarea statisticii naționale la cerințele UE pe fiecare din cele 25 subiecte statistice care vor fi puse în discuție în cadrul screeningului bilateral.

Capitolul 18 „Statistici” reprezintă capitolul de negociere în domeniul statisticii oficiale în vederea alinierii legislației Republicii Moldova cu acquis-ul Uniunii Europene, și este parte a Clusterului 1 „Valori Fundamentale”. Prima sesiune de pregătire pentru screening-ul bilateral a fost organizată în luna curentă, în cadrul căreia participanții au beneficiat de asistența tehnică a unui expert internațional în domeniu.

Screening-ul bilateral al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pentru Capitolul 18 „Statistici” se va desfășura în perioada 13-14 noiembrie 2024, la Luxemburg.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER