Ședința de lucru a conducerii BNS și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în vederea consolidării relațiilor bilaterale

Conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) au discutat astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru despre fortificarea relațiilor dintre cele două instituții privind colectarea datelor în domeniul agroalimentar. La ședință au participat și specialiști în domeniul agriculturii din partea ambelor instituții.

În cadrul întâlnirii, directorul general al BNS, Oleg Cara și alți colegi din cadrul instituției au informat reprezentanții MAIA despre modul de colectare, producere și diseminare a datelor statistice despre sectorul agrar al țării, care este înalt fragmentat, inclusiv realizările și provocările din domeniu, menționând despre activitățile complexe desfășurate de instituție în vederea elaborării și publicării datelor statistice agricole fiabile, comparabile la nivel internațional, în special cel european.

Ministrul Vladimir Bolea a subliniat importanța statisticilor pentru efectuarea analizelor privind asigurarea securității alimentare a cetățenilor, determinarea tendințelor pieței, pentru asigurarea dezvoltării sectorului agroalimentar al țării. Reprezentanții MAIA au relatat despre necesitatea de a susține eforturile BNS în vederea îmbunătățirii procesului de colectare a datelor în domeniul agroalimentar, menționând că datele statistice oficiale de calitate sunt indispensabile pentru a asigura dezvoltarea durabilă a acestui sector și bunăstarea societății.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER