Situația privind procesul de recenzare la data de 20 iunie 2024

Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 20 iunie curent, în cadrul Recensământului populației și locuințelor, conform datelor preliminare, au fost recenzate circa 1623 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2377 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova, inclusiv eventualele dublări, care vor fi identificate la etapa de procesare).

De asemenea, mai jos sunt prezentate infografice privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe listate (locuințele identificate în cadrul procedurii de actualizare a hărților în perioada 1-7 aprilie 2024), la nivel de raion și la nivel de comună, la finele zilei de 20 iunie 2024.

 

Ponderea locuințelor recenzate pe sectoarele și suburbiile din mun. Chișinău este prezentată mai jos:

Reamintim că, conform art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor participarea la recensământ este obligatorie.

Locuitorii țării care nu au participat încă la recenzare pot să contacteze recenzorii (conform datelor de contact din înștiințările distribuite de recenzori persoanelor care nu au fost de găsit la domiciliul acestora), pentru a fixa data și ora interviurilor în termene proxime.

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensământ unde este locul de trai al acestora, pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

  • Să completeze Formularul de pe site-ul web oficial al BNS cu informația necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării, sau
  • Să transmită un mesaj la adresa de email rpl2024@statistica.gov.md, oferind informația despre adresa de domiciliu, sau
  • Să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Mulțumim tuturor respondenților care au participat la recensământ, oferind răspunsuri complete și corecte la chestionarele de recensământ.

Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024, parte a rundei mondiale 2020 a recensămintelor realizate pe plan internațional!

Mai multe informații despre recensământ vedeți la rubrica Recensământul Populației și Locuințelor.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER