Vizita de studiu a statisticienilor BNS la INS România pe domeniile statisticii transportului rutier de mărfuri și turism

În perioada 4-8 decembrie curent o delegație din partea Biroului Național de Statistică (BNS) a efectuat o vizită de studiu la colegii din Institutul Național de Statistică al României. Vizita este desfășurată în cadrul proiectului TAIEX, finanțat de Uniunea Europeană.

În cadrul acestei misiuni statisticienii BNS s-au familiarizat cu instrumentarul și modul de desfășurare a Anchetelor statistice desfășurate în România în conformitate cu Regulamentele Uniunii Europene privind transportul rutier de mărfuri și cererea turistică a gospodăriilor.

Totodată, experții INS România au examinat proiectele de chestionare ale acestor două cercetări elaborate de către statisticienii BNS și au venit cu recomandări privind îmbunătățirea conținutului lor. În context, experții internaționali au venit cu propuneri privind modul de eșantionare, sursele de date şi suportul de colectare a acestora,  modul de extindere a datelor, periodicitatea, transmiterea datelor la Eurostat, termenele și formatul de diseminare a informațiilor privind statistica turismului și transportului de mărfuri.

Aducem la cunoștință că, Ancheta privind transportul rutier de mărfuri are ca obiectiv producerea de informații despre volumul de mărfuri transportate, parcursul mărfurilor pe total economie, pe destinații, pe grupe de mărfuri, pe capacități de transport şi parcursul vehiculelor pentru transportul rutier de mărfuri. Ancheta privind cererea turistică a gospodăriilor are drept obiectiv producerea de date statistice care să caracterizeze cererea turistică a rezidenților în Republica Moldova.

Informăm că TAIEX este instrumentul pentru asistență tehnică și schimb de informații din cadrul Comisiei Europene și oferă sprijin pentru armonizarea legislației naționale cu acquis-ul UE, politicile și practicile UE.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER