Biroul Național de Statistică colaborează cu Institutul Național de Statistică al României în dezvoltarea statisticilor din domeniul turismului

În perioada 6-7 iulie curent, Biroul Național de Statistică (BNS) găzduiește misiunea de lucru în domeniul statistica turismului a experților Institutului Național de Statistică (INS) din România, Elis Claudia Dăscălete, director adjunct, Direcția de statistică a indicatorilor economici pe termen scurt și Bianca Apreutesei, expert, Serviciul indicatori financiari în industrie, comerț, servicii și statistica turismului, Direcția Generală de Statistică Economică.

În debutul vizitei Oleg Cara, directorul general al BNS, și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul constant acordat de INS România în procesul de modernizare a sistemului statistic național al țării noastre cu scopul satisfacerii nevoilor informaționale ale utilziatorilor. Directorul general al BNS a remarcat că, în contextul aspirațiilor Republicii Moldova de aderare la UE, BNS tinde să-și sporească profilul public de producător de statistici de înaltă calitate, comparabile la nivel european bazate pe imparțialitate, fiabilitate, relevanță și transparență.

În prima sesiune de lucru a fost trecută în revistă situația curentă, inclusiv realizările și provocările din domeniul statisticii turismului din Republica Moldova.

În cea de-a doua sesiune experții INS România au prezentat propria experiență privind desfășurarea cercetării ce vizează cererea turistică în gospodăriile casnice. În context au fost descrise obiectivele acestei cercetări, cadrul legal, conceptele și definițiile, sfera de cuprindere, eșantionarea și inferența statistică, precum și procesul de colectare, prelucrare, analiză și diseminare a datelor.

De remarcat că, schimbul de experiență de-a lungul anilor între cele două instituții statistice a contribuit la stabilirea unui parteneriat de cooperare durabil în toate domeniile statisticii oficiale, contribuind la eficientizarea activității statistice la noi în țară.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER