BNS a prezentat proiectul noului chestionar care vizează utilizarea TIC în întreprinderi

BNS a prezentat proiectul noului chestionar care vizează utilizarea TIC în întreprinderi

Biroul Național de Statistică (BNS) a prezentat utilizatorilor interesați  proiectul noului chestionar care vizează utilizarea TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor) în întreprinderi, în conformitate cu cerințele Eurostat - organul de statistică al Uniunii Europene. În cadrul acestei activități, BNS a fost asistat de experta internațională, Virginia Balea, de la Institutul Național de Statistică, din România.

În luna decembrie, proiectul noului chestionar a fost prezentat reprezentanților Ministerului Economiei, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Moldova IT Park, Asociația Întreprinderilor din domeniul TIC, pentru consultări și comentarii relevante. Versiunea finală urmează a fi definitivată de BNS în luna ianuarie a anului viitor.

Potrivit Svetlanei Bulgac, şefa Direcţiei generale statistica întreprinderilor din cadrul BNS, această schimbare era necesară pentru corespundere cerințelor timpului. „Proiectul noului chestionar a fost elaborat în baza recomandărilor UE și va permite realizarea comparabilității între situația din Republica Moldova și alte țări europene, care au implementat asemenea chestionare și colectează anume în acest format informația statistică, vizând utilizarea TIC în întreprinderi”, a mai menționat Svetlana Bulgac.

Proiectul chestionarului conține un set de întrebări despre sistemele TIC folosite de întreprinderile din Republica Moldova, accesul și utilizarea Internetului, site-urilor web, folosirea rețelelor sociale, comerțului electronic, folosirea internetului pentru interacţiunea cu autorităţile publice, securitatea TIC, investiții și cheltuieli pentru produsele TIC etc. Versiunea finală va fi testată într-un sondaj pilot planificat pentru realizare anul viitor.

După testare, chestionarul va fi ajustat în funcție de obiecțiile și comentariile respondenților participanți la cercetarea pilot.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER