Date statistice noi privind tipologia și dimensiunea economică a exploatațiilor agricole, plasate pe pagina web

Date statistice noi privind tipologia și dimensiunea economică a exploatațiilor agricole, plasate pe pagina web

Biroul National de Statistică (BNS) informează despre plasarea pe site a datelor statistice privind Tipologia și dimensiunea economică a exploatațiilor agricole”pentru anul 2020.

Datele au fost elaborate în rezultatul misiunii de lucru la BNS a expertului internațional Vasile Petre în cadrul Proiectului FAO de asistență tehnică „Îmbunătățirea statisticilor agricole”. Calculele au fost elaborate în baza datelor BNS și a coeficienților naționali pentru determinarea tipologiei producătorilor agricoli.

Clasificarea exploatațiilor agricole a fost realizată conform Regulamentului (CE) nr.1242/2008 de stabilire a unei tipologii comunitare pentru exploatațiile agricole și se utilizează pentru prezentarea și analiza datelor statistice prin prisma tipului de activitate și clasă de mărime a exploatațiilor agricole.

Datele statistice privind tipologia și dimensiunea economică a exploatațiilor agricole sunt disponibile pe pagina oficială a BNS la compartimentul Statistici pe domenii / Statistica economică / Agricultură - Tabele Excel:

  1. Exploatații agricole pe tip de activitate agricolă în anul 2020
  2. Exploatații agricole, dimensiunea economică, suprafața agricolă utilizată și dimensiunea economică medie pe o exploatație agricolă şi pe 1 ha suprafață agricolă utilizată, pe tip de activitate agricolă în anul 2020

De asemenea, în baza coeficienților naționali și datelor de la  Recensământul General Agricol a fost recalculată tipologia exploatațiilor agricole. Datele recalculate pot fi accesate la  compartimentul Recensăminte / Recensământul general agricol / Lucrări postrecensământ / Tabele privind tipologia în Republica Moldova:

  1. Exploatații agricole, după statutul juridic, pe tip de activitate agricolă
  2. Exploatații agricole, dimensiunea economică, suprafața agricolă utilizată și dimensiunea economică medie pe o exploatație agricolă și pe 1 ha suprafață agricolă utilizată, pe tip de activitate agricolă

Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER