Directorul General al BNS a avut mai multe întrevederi cu reprezentanții autorităților publice locale din Căușeni și Anenii Noi în contextul desfășurării Recensământului de probă al populației și locuințelor

Directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, a avut mai multe întrevederi, la data de 23 august curent, cu primarii satelor Copanca din raionul Căușeni și Varnița din raionul Anenii Noi, localități în care se va desfășura Recensământul de probă în perioada 28 august - 10 octombrie 2023. De asemenea, directorul general al BNS s-a întâlnit cu președinții raioanelor Căușeni și Anenii Noi și reprezentantul oficiului teritorial al Cancelariei de Stat.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții autorităților locale sus-numite, Oleg Cara a menționat că această etapă a recensământului are drept scop testarea procesului de efectuare a recensământului, conținutului chestionarelor de recensământ, mărimii sarcinilor de lucru pentru personalul temporar de recensământ, programului și modalității de instruire a personalului de recensământ, organizarea colectării datelor de calitate despre populație și gospodării etc.

Au fost discutate, de asemenea, acțiunile privind asigurarea securității recenzorilor aflați în teren și buna informare a populației despre scopul și importanța participării la recensământ.

La fel, în cadrul vizitelor, directorul general al BNS a luat parte la seminarele de instruire a recenzorilor în localitățile Copanca și Varnița (instruirile se desfășoară în toate 11 localități incluse în recensământul de probă), unde le-a mulțumit pentru interesul manifestat în participarea la acest exercițiu de amploare și a vorbit celor prezenți despre importanța realizării recensământului, subliniind că recenzorii au rolul hotărâtor în activitatea în teren și în asigurarea calității informațiilor colectate. De asemenea, a mai adăugat că recenzorii sunt mesagerii principali ai recensământului în teritoriu, contribuind nemijlocit la formarea opiniei publicului despre recensământ și asigurarea participării active și deschiderii populației de a furniza date veridice și complete la chestionarele de recensământ.

De menționat că, vizitele întreprinse în localitățile unde va avea loc recensământul de probă au drept obiectiv organizarea conformă a activităților de recensământ, pe baza consolidării colaborării BNS cu toate instituțiile de resort, autoritățile publice în teritoriu, cărora le revine un rol major în buna pregătire și realizare a recensământului.

Informăm că, până la etapa actuală directorul general al BNS a întreprins mai multe vizite de lucru în localitățile selectate pentru desfășurarea recensământului de probă, precum municipiul Bălți, satul Glinjeni din raionul Făleștiorașul Taraclia, satul Crihana Veche din raionul Cahul, orașul Soroca și municipiul Comrat.

Totodată, în prezent, colaboratorii BNS organizează seminare de instruire a recenzorilor în cele 11 localități incluse în recensământul de probă.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER