Discuții bilaterale dintre BNS și Banca Mondială pe aspecte privind domeniul statisticii energeticii

Conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) a avut pe data de 9 august curent o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale (BM) în cadrul căreia au discutat mai multe subiecte legate de domeniul statisticii energeticii.

Subiectul principal al discuțiilor a vizat disponibilitatea datelor statistice oficiale din domeniul energetic, producerea acestora, precum și calendarul de colectare a datelor din domeniul respectiv.

În cadrul întrevederii, experții BM au fost familiarizați cu datele statistice din domeniu produse și diseminate de către BNS, inclusiv cu publicațiile produse de BNS ,,Anuarul Statistic al Republicii Moldova”, ,,Balanța energetică a Republicii Moldova” și ,,Consumul de energie în gospodăriile casnice”.

Experții au fost interesați de informațiile statistice din domeniul statisticii energetice în profil teritorial, în special privind consumurile de energie în gospodăriile casnice, dar și consumurile în sectoarele industrie și servicii, pentru perioada 2017-2022.

Informăm că, în perioada 7-10 august 2023, echipa Băncii Mondiale pentru sectorul energetic desfășoară o misiune de Evaluare națională a potențialului privind energia termică durabilă și Foaia de Parcurs cu privire la energia termică durabilă în Republica Moldova.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER