Experiența Moldovei în domeniul statisticii energetice împărtășită cu colegii din Kazahstan

În perioada 20-23 iunie curent, la Biroul Național de Statistică (BNS) se află într-o vizită de documentare o delegație a Oficiului Național de Statistică din Kazahstan pentru a studia și prelua experiența BNS în ceea ce privește statistica energeticii, în special ce ține de realizarea cercetării statistice „Consumul de energie în gospodării pentru anul 2021”.

În cadrul vizitei la BNS, delegația din Kazahstan a fost familiarizată cu etapele de desfășurarea a cercetării privind consumul de energie în gospodării, cum ar fi: elaborarea instrumentarului și a metodologiei, elaborarea eșantionului, colectarea și validarea datelor.

Totodată, experții de la BNS au prezentat rezultatele acestei cercetări, fiind menționat faptul că aceasta a fost efectuată în scopul extinderii, actualizării și îmbunătățirii calității datelor din domeniul energetic.

De asemenea, statisticienii BNS au împărtășit experiența privind diseminarea datelor statistice obținute în urma realizării cercetării menționate.

Informăm că, cercetarea statistică „Consumul de energie în gospodăriile casnice”, a fost realizată de către Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova în anul 2022. Cercetarea a fost implementată pentru a face față solicitării de date actualizate privind situația în sectorul energetic, contribuind de asemenea la îndeplinirea obligațiunilor Republicii Moldova ca membru al Comunității Energetice, precum și la alinierea statisticii naționale la prevederile aquis-ului comunitar, ceea ce constituie o prioritate națională, în speță în contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană  


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER