Fortificarea relațiilor de colaborare dintre BNS și ANRCETI în domeniul statisticii tehnologiei informației și a comunicațiilor

La data de 23 ianuarie curent, conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) s-a întâlnit cu conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice (ANRCETI), în vederea consolidării relațiilor de colaborare în domeniul statisticii tehnologiei informației și a comunicațiilor (TIC).

Un subiect important abordat în cadrul ședinței a fost examinarea posibilității producerii informației TIC pe segmentul gospodăriilor casnice și dotarea locuințelor cu acces la Internet.

Totodată, au fost purtate discuții privind obținerea de către ANRCETI a statutului de producător de statistici oficiale (APSO). În context, s-a discutat despre acțiunile necesare de a fi întreprinse de către ANRCETI pentru asigurarea conformității activității statistice cu cerințele stipulate în Legea nr. 93/2017 cu privire la statistica oficială și cu criteriile prevăzute în Regulamentul privind procedura de stabilire a producătorilor de statistici oficiale aprobat de Hotărârea Guvernului nr. 51/2022. În acest sens, s-a menționat despre faptul că BNS va oferi suport la înlăturarea neconformităților și implementarea recomandărilor oferite pentru obținerea acestui statut.

De asemenea, părțile au convenit la  organizarea unor  runde de instruiri pentru îmbunătățirea capacităților personalului ANRCETI privind producerea și diseminarea informațiilor statistice fiabile, relevante și de calitate în domeniul TIC.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER