Misiunea reprezentanţilor Biroului Central de Statistică din Polonia la Biroul Naţional de Statistică

Misiunea reprezentanţilor Biroului Central de Statistică din Polonia
la Biroul Naţional de Statistică

În perioada 10-14 noiembrie 2014 la Biroul Naţional de Statistică (BNS) s-au aflat într-o vizită de consultanţă reprezentanţii Departamentului statisticii agriculturii şi Departamentului relaţii internaţionale a Biroului Central de Statistică din Polonia. Vizita statisticienilor din Polonia a fost efectuată în cadrul Proiectului ”Balanţele produselor agricole ca element obligatoriu la întocmirea balanţelor de produse alimentare” care este parte a Programului polonez pentru dezvoltare a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polonia.

În cadrul vizitei a fost organizată o Masă rotundă privind standardele europene în domeniul statisticii agriculturii şi, în particular, privind elaborarea balanţelor resurselor produselor agricole şi alimentare şi utilizării lor, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Institutului Cercetărilor Economice, conducerii şi specialiştilor Biroului Naţional de Statistică.

În timpul misiunii lor la Chişinău, experţii s-au întîlnit cu conducerea şi specialiştii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, care sunt utilizatorii principali ai informaţiei statistice în domeniul agriculturii.

De asemenea, în cadrul vizitei experţii polonezi au avut întruniri de lucru cu specialiştii BNS, responsabili de domeniul statisticii agriculturii. Tematica pusă în discuţie vizează elaborarea balanţelor produselor alimentare şi, în primul rînd, metodologia balanţei vinului, care pînă în prezent în Republica Moldova nu a fost realizată.  Ca rezultat al Proiectului de suport tehnic, va fi elaborată metodologia şi efectuate calculele experimentale ale balanţei vinului, iar în viitor şi a unui cerc mai larg de balanţe ale produselor alimentare.


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER