Publicația regională privind ODD 8 „Progresul înregistrat în vederea atingerii obiectivului de dezvoltare durabilă 8 (ODD 8) privind muncă decentă și creșterea economică: ce ne spun statisticile?”, ediția 2022

Culegerea privind ODD 8 „Muncă decentă și creștere economică” este prima publicație regională privind indicatorii ODD din cadrul programului Statistici prin Parteneriatul Estic (STEP). Institutele naționale de statistică din întreaga lume se confruntă cu provocări similare în monitorizarea indicatorilor ODD cu resurse limitate și cu o lipsă de date (de înaltă calitate) sau de metodologii armonizate între țări.

Țările partenere au adoptat un cadru național de indicatori care iau în considerare cele 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD), iar unele dintre ele au dezvoltat o platformă web dedicată pentru monitorizarea și evaluarea indicatorilor ODD naționali. Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Uniunii Europene (UE) au fost luate în considerare de cele trei țări partenere care au semnat un acord de asociere (Georgia, Moldova și Ucraina). 

Elaborată de Proiectul Statistici prin Parteneriatul Estic (STEP)

În limba engleză

Versiune electronică 


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER