Uniunea Europeană susține Biroul Național de Statistică privind îmbunătățirea domeniului statisticii agriculturii

La data de 25 octombrie conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) a avut o întrevedere cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, în contextul elaborării proiectului Twinning al Programului UE „Sprijin suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranță alimentară în Republica Moldova”.

Reprezentanții Delegației UE în țara noastră, Ilona Gruenewald și Jan Demidovits-Mekelainen, au menționat posibilitatea oferirii suportului și asistenței metodologice pentru îmbunătățirea statisticilor din domeniul agriculturii și alinierea la standardele UE. De asemenea, reprezentanții delegației UE și-au exprimat disponibilitatea acordării în cadrul proiectului a asistenței metodologice privind realizarea lucrărilor de pregătire către Recensământul general agricol, runda 2030.

La rândul său, directorul general al BNS, Oleg Cara, a remarcat importanța suportului preconizat de UE în vederea consolidării capacităților personalului BNS privind elaborarea datelor statistice oficiale din sectorul agriculturii, armonizate la standardele europene.

Ținem să remarcăm că, pe parcursul ultimilor ani UE a adus o contribuție semnificativă la procesul de modernizare a sistemului național statistic (SSN) al Moldovei, consolidarea capacităților și abilităților tehnice ale statisticienilor din cadrul Biroului, precum și în procesul de armonizare la nivelul UE a metodologiilor și instrumentelor statistice.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER