Direcția colectarea datelor în gospodării

Cuprins:

Misiunea

Direcția are misiunea de a contribui la realizarea obiectivelor strategice ale Biroului Național de Statistică prin promovarea și implementarea unui management eficient al activității specialiștilor coordonatori și specialiștilor principali din cadrul rețelei integrate Ancheta Forței de Muncă (AFM) și Cercetarea Bugetelor Gospodăriilor Casnice (CBGC) și operatorilor de interviu pentru efectuarea cercetării statistice selective ale micilor producători agricoli, precum și aplicarea noilor tehnici și metode de evaluare calitativă a datelor colectate.

Funcțiile de bază:

  • Coordonarea logistică a specialiștilor coordonatori și specialiștilor principali din cadrul rețelei integrate AFM și CBGC și a operatorilor de interviu pentru efectuarea cercetărilor pe teren.
  • Planificarea, organizarea și monitorizarea procedurilor de personal (recrutarea și selectarea personalului în cadrul rețelei integrate AFM și CBGC și a operatorilor de interviu).
  • Coordonarea procesului de organizare al activităților de formare profesională a specialiștilor coordonatori, specialiștilor principali și a operatorilor de interviu.
  • Asigurarea controlului activității specialiștilor coordonatori și principali, precum și a operatorilor de interviu.
  • Coordonarea lucrărilor de evaluare calitativă a datelor colectate.
  • Acordarea consultațiilor referitor la procedurile de control a calității datelor aferente AFM și CBGC, precum și cercetărilor statistice selective ale micilor producători agricoli.